DETROİT METAL CİTY - İNCELEME

DETROİT METAL CİTY - İNCELEME
Yönetmen: Hiroshi Nagahama
Stüdyo: Studio 4C
Tür: Komedi, Müzik
Yapım Yılı: 2008
Bölüm Sayısı: 12
MyAnimeList Puanı: 10/8.28

Benim Puanım: 10/9.5


Hikayemiz Souichi Negishi adlı bir gencin üniversiteyi okumak için gittiği Tokyo kentinde, nasıl olduğunu anlamadığı bir biçimde kendisini bir death metal grubunun solisti olarak bulmasıyla trajikomik bir şekilde başlar. 

  Negishi'nin kasabasından ayrılırken ki amacı, Tokyo'da büyük sükse yaratarak bir pop sanatçısı olmaktır. Her şeyden habersiz bir biçimde Tokyo'ya doğru yola çıkan saf oğlanımız Negishi, üniversitesini bitirdiğinde kendisini bir death metal grubunun solisti ve bestecisi olarak bulur. Negishi istemeye istemeye bu işi yapmaya çalışırken alter-egosu olan büyük metalci Johannes Krauser II sadece konser sırasında değil Negishi'nin zorlandığı anlarda da ortaya çıkar. Böylelikle Krauser II, Negishi'nin kibarlığından dolayı yapamayacağı şeyleri yaptığından onun vazgeçemediği ikinci kişiliği olur.

  Negishi'nin alter-egosu olan Krauser, hayranlarına ve onun dediğine göre, "cehennemde yaşayan bir terörist", "doğar doğmaz annesini babasını öldüren ve ardından tecavüz eden bir iblis kral"dır. Öyle ki DMC'nin hayran kitlesi gün geçtikçe artmakta ve Krauser'u tapma derecesinde sevmektedirler.

  Karekterimiz Negishi, istemeye istemeye kendisini bulduğu bu durumdan kaçmaya çalışırken düştüğü komiklikler, animeyi izlerken gözümden yaşların akması derecesinde gülmemi sağladı, ki zaten animeye komedi animesi denmesinin sebebi bu durumlardı. Bu gariplikler silsilesi içinde Negishi'nin iki kişiliği arasındaki git gellerin oluşturduğu komikliklerle beraber hayranlarının ve Krauser'ın verdiği tepkiler izleyenlerin gülmesindeki bir diğer etkenlerdi. Aynı zamanda da yan karakterlerin komik tavırları animenin her saniyesinde gülmemi sağladı. Bunun dışında belli bir konusu olmayan anime de ana fikir Negishi'nin hem kendi hem de Krauser'ın getirmiş olduğu kişiliği ile mücadele ederken, death metal müzik piyasasındaki ani yükselişi ile yarattığı yankı idi. Animede ileri derecede küfür var fakat küfür, güldürmek için amaç olarak değil araç olarak kullanılmış. Çünkü edilen küfürlerden ziyade karakterlerin yapmış olduğu absürdlükler animenin komedyasını oluşturuyor. Yine de sahnelerde zekice kullanılan küfürler kahkahaları da beraberinde getiriyor.


KARAKTERLER 

SOUİCHİ, NEGİSHİ (JOHANNES KRAUSER II) : Animemizin baş karakteri bir pop sanatçısı olmak isterken kendisini Detroit Metal City (DMC) adlı bir death metal grubunda solist ve bestekar olarak bulmuştur. Metal müziğinin gelecekteki kralıdır. İki kişiliği arasında yaşadığı ani değişimler ve olaylar karşısında verdiği tepkiler serinin asıl güldürü ögesini oluşturur.
Seiyuu - Ueda Yuji, Kishio Daisuke 


















DEATH RECORDS MENAJERİ : Detroit Metal City (DMC) adlı death metal grubunun menajeri ve Negishi'nin grupta kalmasını zorla da olsa sağlayan kişidir. Ettiği küfürler ve yaptığı betimlemeler ile animenin en komik yardımcı kahramanıdır. Tam bir metalcidir ve Garo ile Guro adında da iki koruması vardır. Animede Krauser'a sözü geçen tek karakter de odur.
Seiyuu - Kobayashi Ai 


MASAYUKİ WADA (ALEXANDER JAGİ "JAGİ-SAMA") - Detroit Metal City (DMC) adlı grubun bas gitaristi ve grubun en normal adamıdır. Seride aklı başında olan ender karakterlerinden biridir zaten de seride pekte göz önüne çıkmaz. Ne tam bir metalcidir ne de metal müziğinden hoşlanmamaktadır. Kendisine yarayacak olan şeyleri yapar ve seride pekte fazla ön plana çıkmaz.
Seiyuu - Nakano Yuto


















TERUMİCHİ NİSHİDA (KAMYU-SAN) - Detroit Metal City (DMC) adlı grubun bateristidir. Tam bir metalcidir ve davul çalarken kendinden geçer. Kamyu seride pek sesi çıkmasa da konuştuğu vakit ettiği saçma laflar ile beni benden almıştır. Ortama göre asla şekil almaz ve death metal onun için bir yaşam tarzıdır.
Seiyuu - Yasumura Makoto


















KEİSUKE NASHİMOTO (KAPİTALİZM DOMUZU) - Detroit Metal City (DMC) adlı grubun sahnedeyken her türlü işkenceye uğrayıp domuz taklidi yapan gösteri kahramanıdır. Çok garip bir karakterdir. Kendisini psikopat bir mazoşist olarak tanımlar ve bir death metalcidir. Sahne adı kapitalizm domuzudur ve DMC şarkılarını söylerken absürd biçimde kapitalizm domuzuna işkence etmektedir. Tabi bu durum animeye fazlaca güldürü ögesi katmaktadır.
Seiyuu - Matsuyama Takashi




ÇİZİM 
DMC çıktığı yıla göre çizim kalitesi düşükte olsa güldürü ögelerinin çokça bulunması ve absürdlüğün ön planda olmasıyla pekte izleyenin dikkatini dağıtmıyor aksine farklı bir hava katıyor. Yönetmenin benimsediği değişik tarzda ki arka plan sahneleri ilk olarak insanın dikkatini dağıtıyor olsa da sonraları bu duruma alışıyorsunuz.

ŞARKILAR
Zaten DMC bir diğer tür olarakta müzik animesi ve şarkılarıda death metal olmasına rağmen gerçekten hoş. Hele ki animenin içinde seçilen parçaların sözleri animeye ayrı bir komiklik unsuru katıyor. Şarkılar bana göre 10 numara 5 yıldız.
Opening Theme - "Satsugai" by Detroit Metal City / Soichi Negishi (Yuuji Ueda)
Ending Theme - "Amai Koiboto" by  Soichi Negishi (Daisuke Kishio)

SON YORUM
Anime gülmek isteyen izleyiciler için tam biçilmiş kaftan. Tek eksik noktası 12 bölüm ve bölümlerin sadece 13 dakika olmasıyla çizimlerin kalitesizliği. Ama hoş vakit geçirmek istiyorsanız hemen açıp izleyin. Son olarak anime +18 fakat büyük ihtimalle hepiniz izleyeceksiniz. Umarım hoşunuza gider SATSUGAİ












Benzer Yazılar

0 yorums